Foreningen

Copyright © All Rights Reserved www.oasweb.dk 2017

Ornitologisk forening for Als og Sundeved

Foreningen

Ornitologisk Forening for Als og Sundeved er en forening for fugleinteresserede.

Foreningen er stiftet i 1965.

OAS arrangerer guidede fugleture mest i Sønderjylland, ofte som fællesture med DOF-Sønderjylland.

OAS udgiver sammen med DOF-Sønderjylland bladet Panurus, der udkommer med 4 numre om året.

Kunne du tænke dig at blive medlem, så send en hilsen med dit navn og adresse til Kaj Abildgaard. Skriv i felterne her til højre, og klik på send.

Det er også muligt at indbetale beløbet på foreningens konto 1551 9104429. Husk navn, adresse og e-mail.

Et års medlemskab for 2016 koster 150 kr.

Sønderborg kommunes ansvarsfugl er Stor Skallesluger.

Gættekonkurrence:

Gættekonkurrencen, som vi arrangerer sammen med Ugeavisen for Sønderborg og omegn, har igen været afholdt. Som sædvanlig kom der mange svar, og de fleste var rigtige. Vi havde ellers snakket om, at den afbillede fugl måske var for svær, men det var et godt foto, som Svend Ove Jensen, Sønderborg havde taget ved Delphins bådeoplagringsplads. Fuglen var en husrødstjert, han. Vi ser ikke så forfærdelig mange af arten. Den foretrækker at yngle ved byggepladser, havneområder eller høje bygninger. Dens kendetegn er, at den sidder opret og dirrer konstant med sin orangerøde hale. Er trækfugl.

1. præmien en god kikkert til en værdi af ca. kr.3.000 skænket af optiker Jes Bleshøj, Perlegade, Sønderborg blev vundet af Eva Frydkjær, Sønderborg.

2. og 3. præmien gik til hhv. Kaj Lykke Sørensen, Hyldehegnet 12, 6400 Sønderborg og Leif Olesen, Osbæk 23, 6440 Augustenborg.

Alle vinderne fik et års gratis medlemskab af den lokale fugleforening ”Ornitologisk Forening for Als og Sundeved”.

Vi ønsker alle 3 vindere tillykke med præmierne og velkommen i foreningen, og vi siger tak til optiker Bleshøy for gaven.